Nyt tag – Priser og Tilbud er ikke en let beslutning

Hvem der ikke ville sige ja tak til et gratis tag! Men i den “noget-for-noget”-verden vi lever i, findes der desværre ikke noget, der er gratis. Og så er det godt, vi nu har fået lov til at trække 1/3 af de flittige taglæggeres arbejdsløn fra i skat. Det var egentlig også nyheden om dette, der fik mig til at undersøge muligheden for at få lagt nyt tag. Nu sidder jeg så og har en lille diskussion med mig selv om, hvorvidt det igen skal være flat tag, eller om jeg virkelig skal kaste mig ud i min store drøm om at få lavet en anden sal på mit i forvejen rimelig rummelige hus. Det flade tag har bare fuldt os, lige siden min mand og jeg var nye og fremmede for alt her i det nordjyske. Vi kom i sin tid hertil fra Roskilde af karrieremæssige årsager.

Hvilken type tag skal man vælge


Men børnene bliver større, og så bliver der også brug for mere plads, og det ville være en oplagt mulighed for at få lidt fred fra de hormonbrusende teenage-væsener bare at smække en låge for trappen med budskabet ”children not allowed”.
Åh ja, men det er jo ikke den eneste beslutning, der skal tages. Jeg har i mange år syntes at glaserede tegl sten på et nyt tag var ”uuuh så flot”, men med den verserende diskussion om deres irritation for naboer og disses mulighed for at nedlægge veto mod sådanne er jeg egentlig gået lidt væk fra dem igen. De glaserede teglsten har vist også fået en del kritik for at gå i stykker ved det mindste slag. I stedet går mine overvejelser derfor nu på betontagsten eller sågar et metal tag, hvilket kunne være en lidt anderledes, sjov idé. Men er det i grunden ikke mere til skure, stalde og lagerbygninger – nu er jeg jo en kvinde uden videre forstand på sådanne byggetekniske finesser. Disse alternativer synes jeg dog ikke er lige så æstetisk tilfredsstillende som de glaserede teglsten. Gad vide om der findes en gylden mellemvej – noget tegl af den lidt mere elegante slags, men som samtidig er praktisk og vigtigst af alt holdbart.

Alle de beslutninger omkring et tag


Når man står sådan og overvejer at anvende et helt ny tagmateriale, er det vist også noget med, at man skal være opmærksom på, om det er let tag eller tungt tag. Åh, alle de beslutninger! Jeg har altid haft svært ved at beslutte mig når det galt vigtige ting i hjemmet. Jeg er simpelthen så bange for at jeg kommer til at tage den forkerte beslutning omkring indreting, farvevalg, materialevalg osv. Hvad hvis nu man vælger sine køkkenklinker i den forkerte farve og efter et halvt år bare ikke kan holde ud at kigge på dem?

Diskussionen fortsætter, og vi må se, om der kommer børnebørn til, før jeg får taget min beslutning!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply